Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídil v zákazu a navíc pod vlivem drog

JIČÍNSKO – Muž si se zákony rozhodně hlavu nelámal. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoO tom, že není radno brát na lehkou váhu rozhodnutí soudů a samotné dodržování zákonů, se mohl v úterý 11. února krátce před dvanáctou hodinou polední přesvědčit čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního motorového vozidla Opel Corsa.

Muže se mezi obcemi Běchary a Běchárky rozhodla zastavit policejní hlídka. Při následné kontrole vyšlo najevo, že řidič má z rozhodnutí Městského úřadu v Novém Bydžově vysloven do roku 2021 zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Tím to však celé neskončilo. Vše vyvrcholilo provedeným orientačním testem na návykové látky, který byl pozitivní na Amfetamin/Metamfetamin. Následné lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu pro zjištění míry ovlivnění návykovou látkou řidič odmítl. V okrese Jičín se za poslední dny jedná už o druhý obdobný případ. Více informací naleznete v odkazu ZDE.

Ve zkráceném přípravném řízení tak policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. O jeho přestupkovém jednání v podobě řízení pod vlivem návykových látek a odmítnutí lékařského vyšetření rozhodne příslušný správní orgán, kde mu v případě prokázání viny hrozí opět několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

nprap. Aleš Brendl
12. února 2020; 09:40

vytisknout  e-mailem