Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muži hrozí až 3 roky ve vězení

JIČÍNSKO – Muž je obviněn hned z několika trestných činů. 

V těchto dnech zahájili kriminalisté z oddělení obecné kriminality z územního odboru Jičín trestní stíhání 23letého muže z Jičínska, který čelí obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, maření výkonu úředního rozhodnutí a krádeže, kterých se měl dopustit v průběhu pěti měsíců.

Vyšetřovatelé došli k závěru, že muž se měl na začátku srpna letošního roku vloupat do kůlny, ze které měl odcizit motocykl s helmou, přičemž za přečin krádež byl již v minulosti odsouzen. Na začátku září 2021 pak měl neoprávněně užívat motorové vozidlo svého bývalého zaměstnavatele. Na začátku listopadu 2021 „oslavil“ své 23. narozeniny tak, že i přes platný zákaz řízení usedl za volant motorového vozidla a po pár ujetých kilometrech zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti dostal smyk, v jehož důsledku vozidlem sjel z pozemní komunikace, kde vozidlo narazilo do stromu a skončilo na travnatém porostu mimo pozemní komunikaci. Při dopravní nehodě utrpěl těžká zranění spolujezdec. Policisté při dechové zkoušce muži opakovaně naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu.

Policisté vyčíslili výši škody na 25 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži za tyto trestné činy trest odnětí svobody až na dobu 3 let.

por. Mgr. Lucie Konečná
21.12.2021, 08:45hod.

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem