Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pronásledování vozidla

TRUTNOVSKO - Řidič se spolujezdcem se před hlídkou dali na útěk. 

V sobotu 27.2. okolo poledni si hlídka policistů ve Dvoře Králové nad Labem všimla protijedoucího osobního vozidla značky Opel Vectra, které bylo viditelně ve špatném technickém stavu a řídil ho jim známý řidič, u kterého věděli, že má zákaz řízení. Než se policisté stačili otočit, opel odbočil na místní nezpevněnou komunikaci, která vedla k zastřešenému můstku přes Labe. Jelikož můstek není průjezdný, řidič musel auto zastavit. Společně se spolujezdcem z auta vyskočili a dali se před policisty na útěk. Hlídce se podařilo dostihnout jednoho z mužů a za užití donucovacího prostředku namířené střelné zbraně donutit k ulehnutí na zem. Jednalo se o spolujezdce. Přesto, že se řidiči podařilo utéct, ho policisté ztotožnili. 
Prověrka v evidencích policistům potvrdila, že 33letý řidič, ačkoliv mu k 12.2. vypršel zákaz řízení všech motorových vozidel, má stále platnou blokaci řidičského průkazu.
Přestupek za řízení bez řidičského průkazu, policisté předali správnímu orgánu k dořešení. Stejně starému spolujezdci uložili pokutu ve výši 2000 korun za porušení vládních nařízení - neužil ochranné prostředky dýchacích cest.

por. Iva Kormošová
10.3.2021, 10.00

vytisknout  e-mailem