Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodloužený víkend ve znamení alkoholu a drog

KRAJ- 1 kraj, 5 dní, 9 řidičů pod vlivem alkoholu, 3 pod vlivem jiné omamné látky. 

O uplynulém prodlouženém víkendu měli královéhradečtí policisté obzvlášť napilno, nesl se totiž ve znamení alkoholu či drog za volantem. Od pátečního odpoledne až do úterního večera zadokumentovali devět řidičů pod vlivem alkoholu a tři řidiče pod vlivem drog. Všichni řidiči pozitivní na jiné omamné látky- ve všech třech případech na Cannabis, byli kontrolování při běžné silniční kontrole, řidiči pod vlivem alkoholu ve více jak polovině případů havarovali.

Rekordmanem se pro tentokrát stal jednatřicetiletý řidič, který se vydal v pátek 2.7.2021 na silnici v Hradci Králové s 2,77 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška pak policistům ukázala hodnotu 2,94 promile alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen a převezen do policejní cely, nyní mu hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na dobu jednoho roku.

K nehodě u obce Rzy v sobotu 3.7.2021  došlo tak, že řidič v automobilu Škoda Superb jedoucí ve směru od Nového Města nad Metují na Nový Hrádek vlekl na laně za sebou čtyřkolku a při průjezdu levotočivou zatáčkou došlo k vyjetí čtyřkolky mimo komunikaci. Řidič i spolujezdec z čtyřkolky byli předáni do péče lékařů. U řidiče Škoda Superb byla provedená dechová zkouška, která opakovaně prokázala 0,2 promile alkoholu v dechu. Rovněž bylo zjištěno, že čtyřkolka není zaregistrována v registru silničních vozidel a její řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Při jedné z dopravních nehod figuroval i cyklista pod vlivem alkoholu, který v neděli 4.7.2021 mezi obcemi Horní Maršov a Svoboda nad Úpou podle prvotních informací zřejmě nezvládl svůj dopravní prostředek a ve chvíli, kdy byl předjížděn autobusem,  strhl kolo do příkopu. Cyklista byl předán do péče lékařů. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili opakovaně více jak 2 promile alkoholu v dechu.

Na Trutnovsku v obci Borovnice zase havaroval devětadvacetiletý řidič, který při průjezdu zatáčkou nejspíše nepřizpůsobil svou rychlost jízdy a ve smyku vyjel mimo komunikaci a narazil do betonové skruže a hydrantu. Policisté provedli dechovou zkoušku, která opakovaně ukázala více jak 1,5 promile alkoholu v dechu. Řidič byl i se spolujezdcem předán do péče lékařů. Škodu policisté předběžně  vyčíslili na 70 tisíc korun.

por. Mgr. Lucie Konečná
7.7.2021, 12:00hod.

vytisknout  e-mailem