Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přetížený kamión

TRUTNOVSKO - Řidič na místě zaplatil desetitisíce korun. 

Policisté z dálničního oddělení Jaroměř ve středu 27.7 se při výkonu služby zaměřili na dodržování maximálních přípustných hmotností vozidel s využitím nízkorychlostního kontrolního vážení, které bylo prováděno ve spolupráci s CSPSD ve Dvoře Králové nad Labem. Krátce před devátou hodinou ranní policisté zastavili ke kontrole nákladní vozidlo s připojeným vlekem převážející kulatinu dřeva. Řidiče podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. Poté podrobili kontrole vozidlo, při které se zjistilo, že jízdní souprava má překročenou hmotnost o 8,5 tuny, náklad má překročenou výšku o 20 cm a délku o necelé 2 m a navíc náklad není správně rozložený.
Kontrolou sociálních předpisů policisté zjistili, že 31letý řidič nedodržel denní dobu odpočinku v průběhu 24 hodin. Tu samou kontrolu provedli i u druhého řidiče , který v té době byl jako spolujezdec. U tohoto 24letého muže zjistili, že také nedodržel denní dobu odpočinku a že 3x překročil denní dobu řízení během kalendářního týdne.
Policisté za přetížení vozidla uložili dopravci kauci ve výši 50 tisíc korun. Tento přestupek předali místnímu městskému úřadu, který může udělit ve správním řízení za každou překročenou započatou tunu pokutu 9 tisíc korun. Za porušení sociálních předpisů uložili 15tisícovou kauci, kterou předali k vyřízení na Krajský úřad Královéhradeckého kraje. Tyto dva přestupky budou úřady řešit s právnickou osobou (dopravcem), které kamion patří.
Dále uložili staršímu řidiči pokutu ve výši 15 tisíc a mladšímu 2,5 tisíce korun. Celou sumu (82500 korun) řidiči zaplatili na místě v hotovosti.
Ze statistik vyplývá, že téměř každý druhý kontrolovaný kamion je přetížený.

por. Iva Kormošová
29.7.2022, 10.15

Odkazy do noveho okna

přetížený kamion

27.7. DKNL 

Detailní náhled

přetížený kamion

27.7. DKNL 

Detailní náhled

přetížený kamion

27.7. DKNL 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem