Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přes zákaz, řídil

HRADECKO - Během dvou hodin byl opět přistižen za volantem. 

Dne 9.11 krátce před 21. hodinou novobydžovská hlídka policistů zastavila v místní části Zábědov ke kontrole osobní vozidlo značky BMW. Řidiče vyzvala k předložení všech potřebných dokladů k řízení vozidla. Jednatřicetiletý muž se vzápětí přiznal, že kvůli zákazu řízení vozidel nemá řidičský průkaz. Policisté ho podrobili dechové zkoušce. Ta byla negativní, ale test na drogy byl pozitivní. Muži zakázali další jízdu, zadrželi ho a převezli na služebnu k dalším úkonům, kde z evidencí zjistili, že na konci května letošního roku mu byl zadržen řidičský průkaz za jízdu pod vlivem drog a správním orgánem uložen zákaz řízení na 17 měsíců a několikatisícová pokuta. Než stačilo rozhodnutí nabýt právní moci, byl přistižen opět za volantem (cca o tři týdny později) a opět pod vlivem amfetaminu/metamfetaminu. Muži byla udělena další pokuta a další zákaz řízení, tentokrát na 20 měsíců, který měl vypršet až v polovině března 2022. Ve všech případech odmítl lékařské vyšetření spojeného s odběrem krve či moči.
Policisté mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříleté vězení a propustili ho na svobodu. 

Ten samý den, ve 22.45 hlídka policistů z pohotovostního a eskortního oddělení ho opět přistihla při řízení. Zastavila ho v ulici Na Staré Cihelně a vzápětí zjistila, že muž po odchodu ze služebny zamířil přímo ke svému autu, nasedl do něho a odjel. Z místa kontroly ho po ztotožnění převezli do policejní cely, odkud putoval přímo k soudci. Ten ho za opakované řízení v době zákazu odsoudil k podmíněnému tříletému trestu odnětí svobody a k dalšímu tříletému zákazu řízení.

por. Iva Kormošová
18.11.2020, 11.30


 

vytisknout  e-mailem