Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na podvodníky

TRUTNOVSKO - Ti co inzerovali, přišli o peníze. 

Trutnovští policisté od úterý 9. 11. 2021 prověřují dvě obdobná oznámení, které se týkají podvodného jednání na internetu.
Na policisty se obrátila poškozená, která na jednom internetovém bazaru prodávala digitální monokulár za 5 tisíc korun a ze své karty uhradila platbu za „topování“ inzerátu, ovšem na to by ještě nebylo nic špatného. Jenže poté jí přes multiplatformní aplikaci umožňující výměnu zpráv kontaktoval z jednoho telefonního čísla případný zájemce, s kterým se domluvila na zaslání peněz za zboží přes jednu doručovací službu. Dále dosud neznámý pachatel „čeřil vodu“ tím, že jí zasílal odkazy a postupy k této službě. Následně jí v ten samý den z účtu zmizela částka přesahující 25 tisíc korun a následující den 20 tisíc korun.

Druhým poškozeným je muž, který úplně stejným podvodným jednáním přišel o 5 tisíc korun. 

Případy šetříme pro podezření ze spáchání přečinu podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté tímto upozorňují občany, že se obětí trestného činu mohou stát i prodávající výše popsaným jednáním. Dbejte zvýšené opatrnosti při používání platebních karet a s tím souvisejícím zadáváním jejich čísel a třímístných kódů.    

por. Pižlová Šárka, DiS.
11. 11. 2021, 11:05 

vytisknout  e-mailem