Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž obviněn

NÁCHODSKO - Vystřelil ze vzduchové pistole na linkový autobus. 

AKTUALIZACE ze dne 22. 9. 2021
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Náchodským policistům z oddělení obecné krimnality se podařilo v uplynulých dnech obvinit 22letého muže, který je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci a výtržnictví. V případě odsouzení mu tak hrozí až 3 roky ve vězení.

por. Mgr. Lucie Konečná

AKTUALIZACE ze dne 12. 7. 2021
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Náchodští kriminalisté v uplynulých dnech dopadli podezřelého 22letého muže, který ve středu 14. dubna 2021 v nočních hodinách vystřelil ze vzduchové pistole na linkový autobus, ve kterém jelo 18 cestujících.

por. Pižlová Šárka, DiS. 

Včera 14.4. krátce před 23. hodinou jsme přijali oznámení o poškozeném autobusu. U linkového autobusu, který jel z Hradce Králové do Broumova, zatím neznámý pachatel neznámým způsobem a předmětem poškodil zadní dvoukřídlé dveře tak, že došlo na náměstí Komenského v Hronově k vysypání skla. V autobuse cestovalo 18 lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun. 
Policisté místo ohledali a zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což pachateli hrozí až dva roky vězení. Případ prošetřujeme a pracujeme také s verzí, že sklo mohlo být prostřeleno, protože jsme v něm našli dva kruhovité otvory o průměru 4 mm.

Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informaci směřující k objasnění případu, aby zavolali na linku 158, nebo se přímo dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

por. Iva Kormošová
15.4.2021, 10.20

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem