Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pes ublížil dítěti

HRADECKO - Majiteli psa hrozí roční vězení. 

Policisté přibližně po půlročním vyšetřování obvinili 22letého muže z Nechanicka z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Kladou mu za vinu, že dostatečně nezajistil svého psa plemene pitbulteriér, který pokousal v té době 9letého chlapce. Případ se stal v červnu loňského roku v Nechanicích, kde muž před jednou prodejnou nechal uvázaného svého psa a šel nakoupit. Pes se v době jeho nepřítomnosti z úvazu uvolnil, doběhl před ním utíkajícího chlapce a pokousal ho. Než stihl majitel vyběhnout z obchodu a zareagovat, pes způsobil dítěti v pravé ruce a noze 16 ran. Chlapec utrpěl poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření včetně nemocniční hospitalizace. Dle zdravotního posudku pes způsobil dítěti zranění spíše těžšího stupně, kdy poranění v případě hlubších kousnutí mohla vést k bezprostřednímu ohrožení jeho života.
Z evidencí policisté zjistili, že případů týkající se obviněného muže v souvislosti s tímto psem je více. Psa měl poštvat proti nezletilé dívce, proti stádu srnek a v dalším případu pes vnikl na sousední pozemky, protože ho řádně nezabezpečil. Tyto tři případy se staly také v loňském roce a všechny byly řešeny v přestupkovém řízení.
Pokud muže jako majitele psa, který za svého mazlíčka vždy odpovídá, soudce uzná vinným, může ho odsoudit až ročnímu vězení.

por. Iva Kormošová
21.1.2021, 11.40

vytisknout  e-mailem