Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neřidič pod vlivem drog

HRADECKO - Navíc měl u sebe plynovou pistoli. 

V úterních dopoledních hodinách jsme na lince 158 přijali oznámení, že řidič osobního vozidla značky Seat jede po dálnici směrem na Hradec Králové nebezpečně, že by mohl být pod vlivem alkoholu a registrován v celostátním pátrání.
Na místo okamžitě vyrazily tři policejní hlídky, kterým se podařilo podezřelé vozidlo během půl hodiny od nahlášení společnými silami na silnici I/33 kousek za Trotinou zastavit. Jelikož bylo podezření, že by mohl klást aktivní odpor a být ozbrojen, policisté použili donucovací prostředek hrozbu střelnou zbraní. Celá osádka po zastavení výzev uposlechla a z auta vystoupila. Při otevření dveří řidiče si policisté všimli v odkládacím kastlíku odložené zbraně. Po její kontrole zjistili, že se jedná o plynovou pistoli. Policisté na základě ztotožnění všech osob nezjistili, že by po někom z nich bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Řidiče, který nepředložil řidičský průkaz, podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem, ale orientační test na drogy byl pozitivní na amfetamin a metanfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu řidič odmítl. Z evidencí policisté zjistili, že 43letý muž není držitelem žádného řidičského oprávnění, má 12 záznamů o zákazu řízení, kdy poslední skončil na konci října letošního roku.
Muž se nyní bude zpovídat správnímu úřadu ze spáchání tří přestupků - řízení bez řidičského oprávnění, řízení pod vlivem OPL a držení zbraně pod vlivem OPL.

por. Iva Kormošová
9.12.2021, 10.00

vytisknout  e-mailem