Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelný

HRADECKO - Muži hrozí již 22. trest. 

Hradečtí policisté byli ve středu 2.9. přivoláni do jednoho obchodního domu v Hradci Králové, kde byl ostrahou zadržen muž, který pronesl pokladní zónou bez zaplacení balíček se salámem v hodnotě 21 korun. Policisté vzápětí zjistili, že se jedná o téhož muže, kterého v pondělí  31.8. zadržela ostraha z jiné prodejny v tom samém obchodním centru, odkud odnesl nadvakrát opět bez zaplacení tři parfémy v celkové částce téměř 1600 korun. Jelikož byl v obou dnech pod vlivem alkoholu - v pondělí 2,7 promile a v úterý 2,9 promile policisté ho předali před dalšími procesními úkony na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Ve čtvrtek po vystřízlivění však již nebyl jako v úterý propuštěn na svobodu, ale ze záchytky putoval přímo do policejní cely, kde vyčkal na rozhodnutí soudce, zda na něho uvalí vazbu či ne. 
Policisté zjistili, že v rejstříku trestů má 40letý muž již 21 záznamů týkající se převážně majetkové trestné činnosti, za které byl dohromady odsouzen k necelým 19 letům odnětí svobody. K poslednímu trestu byl odsouzen na konci července, kdy za krádež měl odpracovat 300 hodin.
Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a muž je od pátečních odpoledních hodin stíhán vazebně.

por. Iva Kormošová
7.9.2020, 9.30
 

vytisknout  e-mailem