Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na mokré vozovce dostal smyk a havaroval

NÁCHODSKO – Řidič narazil do vzrostlých stromů. 

V sobotu dne 1. února 2020 v 22:15 hodin došlo v obci Hejtmánkovice na silnici II. třídy k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič jedoucí s vozidlem Škoda Felicia, ve směru jízdy od Broumova na Meziměstí, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, kdy následně na mokrém povrchu vozovky dostal smyk, ve kterém vyjel vpravo, mimo vozovku, kde svojí zadní části vozidla narazil do vzrostlých stromů, které poškodil.

V souvislosti s dopravní nehodou došlo ke zranění spolujezdkyně, která byla z místa dopravní nehody převezena společně s řidičem vozidlem rychlé záchranné služby do Oblastní nemocnice v Náchodě k vyšetření. Před odjezdem se řidič podrobil dechové zkoušce ke zjištění alkoholu s pozitivním výsledkem. Náchodští policisté naměřili řidiči opakovaně 1,27 promile alkoholu v dechu. Za toto protiprávní jednání je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši cca 12 tisíc korun a na vzrostlých stromech ve výši 5 000 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření dopravních policistů. 

Alkohol za volant nepatří

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Špatný konec mívá agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda a v žádném případě ani řidič posilněný alkoholem, či drogami za volant nepatří. Tito řidiči svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

kpt. Ing. Eliška Majerová
3.2.2020, 10:15
 

Odkazy do noveho okna

Hejtmánkovice, silnice II. třídy č. 302

1.2.2020 

Detailní náhled

Hejtmánkovice, silnice II. třídy č. 302

1.2.2020 

Detailní náhled

Hejtmánkovice, silnice II. třídy č. 302

1.2.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem