Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež kola

NÁCHODSKO – Neulehčujte zlodějům jejich práci. 

Policisté z Broumovska pátrají po pachateli krádeže celoodpruženého pánského horského jízdního kola zn. SCOTT Spark 60. Dosud neznámý pachatel měl v době od 30.8.2020 večer do 1.9.2020 ranních hodin odcizit jízdní kolo v hodnotě 20 tisíc Kč. Kolo přitom bylo postavené v přístavku u domu. Pachatel, po kterém policisté pátrají, se dopustil přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ztráta majetku zamrzí vždy, pokud se však jedná o takto hodnotný kus, je potřeba udělat vše pro jeho ochranu. Policisté proto doporučují kola vždy zamykat, ať už je postavíte na soukromém pozemku nebo na ulici. Nejlepší je přitom zvolit bezpečnostní zámek. Kola je potřeba poutat k pevnému bodu a ani tak byste se od něho neměli vzdalovat na příliš dlouhou dobu. Ideální variantou je mít jej stále na očích, a nebo parkovat poblíž kamerových systémů.

Abyste jen tak snadno nepřišli o svůj majetek, radí policisté využít také dalších ochranných prvků, například mikročipů. Majitel si čipem označí své kolo, a do registru zadá své kontaktní údaje pro případ vrácení nalezeného kola.

Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho kola, neprodleně ji ohlaste a neváhejte použít linku 158, snížíte tak náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán.

por. Mgr. Lucie Konečná
2.9.2020, 11:00hod.

vytisknout  e-mailem