Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrolní akce cizinecké policie

HRADECKO - Zkontrolováno 22 osob. 

V průběhu dopoledne dne 28. ledna 2020 se policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zaměřili v součinnosti s Celním úřadem pro Královéhradecký kraj na kontrolu zaměstnanců jedné ze staveb v Hradci Králové. Předmětem kontrol byla pravost dokladů a odhalení případného padělání, ale také dodržování pobytového režimu cizinců a pracovních povolení pro výkon zaměstnání. 

Důkladnou kontrolou prošlo celkem 22 osob, z nichž bylo 21 cizí státní příslušnosti. Policisté zjistili ve čtyřech případech výkon zaměstnání bez potřebného pracovního povolení. S těmito cizinci posléze zahájili správní řízení za účelem jejich vyhoštění z EU. Dále policisté ve čtyřech případech odhalili porušení pobytového režimu cizince a ve dvou případech předložili cizinci policistům ke kontrole padělané doklady, za což jim v případě uznání viny hrozí trest až do výše tří let odnětí svobody.

V namátkových kontrolách budou policisté i nadále pokračovat na území celého Královéhradeckého kraje, a to jak v součinnosti s celníky, tak i po své vlastní linii.

por. Magdaléna Vlčková
30. ledna 2020
 

Odkazy do noveho okna

Kontrola Hradec Králové 1

Kontrola Hradec Králové 1 

Detailní náhled

Kontrola Hradec Králové 2

Kontrola Hradec Králové 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem