Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola honu

HRADECKO - Policisté nezjistili žádné pochybení. 

Každoroční sezóna podzimních a zimních honů, tedy společných mysliveckých lovů, je pro policisty Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Královéhradeckého kraje obdobím zvýšené kontrolní činnosti v terénu. O uplynulém víkendu byl předmětem jejich kontroly hon Mysliveckého spolku Na Bojišti Chlum. Nejvyšší důraz při prováděných kontrolách je tradičně kladen na bezpečnost při zacházení s loveckými zbraněmi. Dechové zkoušky na přítomnost alkoholu jsou proto prováděny u všech lovců, ale i honců, a s trochou humorné nadsázky třeba i u loveckých psů. Jeden z nich, český fousek Ben, totiž asistoval při dechové zkoušce u svého pána obzvláště s velkým zájmem.
Policisté při kontrole věnují pozornost i předepsaným dokladům a technickému stavu zbraní, připraveni jsou i na případnou zkoušku užívání omamných a psychotropních látek. Jak bývá u myslivců tohoto spolku dobrým zvykem, i tentokrát bylo všechno v pořádku. Při nástupu k zahájení honu policisté všem ještě připomněli, že souhlas držitelů zbrojních průkazů ke zpracování osobních údajů předáním telefonního čísla a mailové adresy může prostřednictvím systému Centrální registr zbraní připomínat například blížící se termín lékařské prohlídky nebo konec platnosti zbrojního průkazu, a pak už LOVU ZDAR!

V roce 2019 jsme v Královéhradeckém kraji provedli 42 kontrol honů, v roce 2020 17 a letos zatím od začátku listopadu 6. Ani při jedné z kontrol policisté nezjistili žádný přestupek na úseku zbraní ani požití alkoholu. 

por. Iva Kormošová
23.11.2021, 9.30

vytisknout  e-mailem