Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jízda v protisměru

KRAJ - K nehodě naštěstí nedošlo. 

Včera 23.11. krátce po 21. hodině jsme na operačním středisku přijali oznámení, že na 90. km dálnice D11 ve směru jízdy na Hradec Králové jede auto v protisměru. Na místo okamžitě vyrazily dvě hlídky policistů, které projely přibližně 20km úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily. Na pomoc byl připraven i vrtulník.
Z kamerového záznamu policisté zjistili, že osobní vozidlo červené barvy najelo do protisměru od rozestavěné dálnice vedoucí směrem na Jaroměř. Na další kameře však již zaznamenán nebyl. S největší pravděpodobností si chybu řidič brzy uvědomil, své auto otočil a dálnici opustil. Je štěstí, že v té době byl na dálnici minimální provoz.
Řidič, po kterém pátráme, je podezřelý z přestupku, za který hrozí pokuta od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení od 6 do 12 měsíců. Za tento přestupek je řidiči připsáno na jeho konto 7 trestných bodů.
Žádáme svědky, kteří by mohli podat k vozidlu bližší informaci, aby zavolali na linku 158, nejlépe však samotného řidiče, který jel v protisměru.

por. Iva Kormošová
24.11.2020, 15.20

vytisknout  e-mailem