Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hříšnici vyjeli i první den nového roku

TRUTNOVSKO – Policisté je přistihli pod vlivem alkoholu při odjezdu z hor, řešili také jednu nehodu, kde sehrála roli rychlost. 

Stejně jako v průběhu celých vánočních svátků, tak i první den nového roku 2020 policisté dohlíželi ve větší míře na bezpečnost na silnicích. (Průběžný vývoj dopravy na horách ZDE.) Zaměřili se zejména na jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek v horských oblastech. V jejich síti uvízlo hned osm hříšníků, kteří ve Špindlerově Mlýně a v Peci pod Sněžkou usedli za volant pod vlivem alkoholu a dopustili se tak přestupku v dopravě. Hladina alkoholu při dechových zkouškách u nich nepřesáhla hranici jedné promile. Policisté jim následně zakázali další jízdu a v jednom případě dokonce uložili řidiči kauci. Všem hříšníkům nyní hrozí ve správním řízení pokuta do výše 20 tisíc korun, zákaz řízení až na jeden rok a sedm trestných bodů.

Ve Špindlerově Mlýně policisté 1. ledna 2020 řešili dále  jednu dopravní nehodu, kde svou roli sehrála nepřiměřená rychlost a nezvlánuté řízení. Podle prvotního šetření tu dvacetiletý řidič vozidla Audi krátce před půl druhou odpoledne dostal při průjezdu pravotočivé zatáčky smyk a v protisměru se bočně střetl s projíždějícím vozidlem VW Transporter. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a je v šetření dopravních policistů. Dechové zkoušky alkohol u řidičů vyloučily. Hmotná škoda je výčíslena předběžně na 40 tiscí korun.

nprap. Lukáš Vincenc
2. ledna 2020, 12:18

Odkazy do noveho okna

DN - Špindlerův Mlýn

2. 1. 2020 

Detailní náhled

DN - Špindlerův Mlýn

2. 1. 2020 

Detailní náhled

DN - Špindlerův Mlýn

2. 1. 2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem