Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Fotbalové utkání s SK Slavia Praha

HRADECKO – Zacílíme opět na dopravu i veřejný pořádek. 

Monitorovali jsme přesun téměř pěti set fanoušků hostujícího týmu z hlavního nádraží až k fotbalovému stadionu. Trasa drtivé většiny fanoušků vedla ulicí Antonína Dvořáka dále přes městský okruh po ulici Pilnáčkova až k fotbalovému stadionu. Abychom v těchto úsecích předešli dopravním kolizím, usměrňovali jsme na nezbytně nutnou dobu dopravu. Zaměřili jsme se také ale na dopravní situaci na příjezdových a následně i odjezdových trasách, monitorovali a regulovali jsme po celou dobu opatření i provoz v bezprostřední blízkosti fotbalového stadionu.

Žádné závažné protiprávní jednání neevidujeme, pouze před zápasem jsme v příkazním řízení řešili s fanoušky hostujícího týmu dvě přestupková jednání. Další dvě přestupková jednání jsme řešili po zápase stejným způsobem, a to před hlavním nádražím, kdy se v jednom případě jednalo o fanouška hostujícího týmu. Použití pyrotechniky a nevhodné projevy některých fanoušků na stadionu jsou zadokumentovány a budou vyhodnoceny a následně řešeny v součinnosti s pořadatelskou službou. 

Opatření se účastnil adekvátní počet policistů mj. pořádkové, dopravní i cizinecké policie a spolu s nimi i policisté antikonfliktního týmu.

mjr. Magdaléna Vlčková
28.4.2024; 18:40 h

-----------------------------------------------------------------

Úderem třetí hodiny odpolední se v neděli 28. 4. 2024 v královéhradecké Malšovické aréně odehraje další fotbalový zápas, tentokrát s SK Slavia Praha. Stejně jako na všech předchozích utkáních budou opět policisté společně se strážníky královéhradecké městské policie dohlížet nejenom na veřejný pořádek, ale také na bezpečnost v dopravě v okolí stadionu i ve zbytku města.

Opatření bude za nás opět pružně nastaveno k zajištění maximálního bezpečí nejen pro návštěvníky fotbalu, ale i pro ostatní občany. 

POUŽÍVÁNÍ PYROTECHNIKY!
Je na místě opětovně připomenout i platnou obecně závaznou vyhlášku Statutárního města Hradec Králové č. 4/2023, která reguluje používání zábavní pyrotechniky na území města a jejíž porušení lze postihnout podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje i novela zákona o některých přestupcích, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také např. divácké násilí na stadionech. 

mjr. Magdaléna Vlčková
24.4.2024

vytisknout  e-mailem