Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec řídil opilý

TRUTNOVSKO – Soudce ho vyhostil a zakázal mu řízení. 

Na muže cizí státní příslušnosti narazili policisté při silniční kontrole v sobotu 15. února krátce po půl jedné rano. Zastavili ho ve vozidle Citroën Berlingo na ulici Spojených národů ve Dvoře Králové nad Labem. Provedená dechová zkouška u něho prokázala 1,47 promile alkoholu. Policisté muže následně se souhlasem státního zástupce zadrželi a skončil v policejní cele. Po vystřízlivění si vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Následujícího dne čtyřicetiletý cizinec stanul u Okresního soudu v Trutnově a soudce ho odsoudil trestním příkazem k trestu vyhoštění z České republiky na dobu tří let a na stejnou délku k zákazu řízení.

Řízení pod vlivem alkoholu je stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem drog. V obou případech je takový řidič velkým nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím menší je řidičova schopnost své vozidlo ovládat. Na odhalování těchto řidičů se trutnovští policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

nprap. Lukáš Vincenc
18. února 2020, 12:24

vytisknout  e-mailem