Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Podezřelého muže z útoku policisté zadrželi. 

AKTUALIZACE II: Na začátku října kriminalisté překvalifikovali jeden skutek spáchaný obviněným mužem na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu, proto mu nyní hrozí trest odnětí svobody na 10 až 18 let.

por. Iva Kormošová, 15.10.2023, 10.00
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE I.
Soudce Okresního soudu v Trutnově dnes 15. 5. 2023 rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně. 
por. Pižlová Šárka, DiS., 15. 5. 2023, 14:00
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pátek (12.5.) v podvečerních hodinách jsme přijali oznámení, že na autobusovém nádraží ve Vrchlabí došlo mezi dvěma muži k napadení nožem. Pětatřicetiletého podezřelého muže z útoku přivolaní policisté na místě zadrželi a zajistili dvoučepelový nůž s délkou jedné čepele cca 12 cm. Dechovou zkouškou u něho zjistili téměř 1,7 promile alkoholu. Poškozený 37letý muž byl s vážným zraněním letecky transportován do nemocnice. Následně se zjistilo, že zadržený muž o několik minut dříve napadl nožem, údery a kopy dalšího muže (49let), který byl také převezen do nemocnice.
Policisté muže po vystřízlivění obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 5 až 12 let.
Z evidence rejstříku trestů policisté zjistili, že muž má celkem 14 záznamů, přičemž naposledy byl z vězení propuštěn na konci dubna 2021, kde si odpykával 1,5 letý trest za výtržnictví.
Z důvodné obavy, že by muž mohl v trestné činnosti pokračovat, nebo uprchnout či se skrývat, podají policisté podnět na vzetí do vazby.

por. Iva Kormošová
14.5.2023, 12.00
 

vytisknout  e-mailem