Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce

V době od 22. 8. 2011 do 28. 8. 2011 proběhla na území Olomouckého kraje krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci i mimo zastavěnou aglomeraci.  

Během dopravě bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 895 motorových vozidel a odhalili celkem 372 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy 293 případů přestupkového jednání bylo policisty vyřízeno na místě v blokovém řízení v celkové výši za 214 800 korun. Policejní hlídky dále uložily za protiprávní jednání na pozemních komunikacích 4 kauce za 32 000 korun.

V průběhu akce policisté odhalili 297 případů překročení nejvyšší povolené rychlosti, 15 vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu, 8 řidičů nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy a 7 účastníků silničního provozu bylo pod vlivem alkoholu. Dopravně bezpečnostní opatření dále přispělo k vypátrání odcizeného vozidla a jednoho pachatele trestné činnosti.

V návaznosti na krajskou dopravně bezpečnostní akci proběhlo ve dnech 28. 8. 2011 a 31. 8. 2011 na Olomoucku dopravně bezpečnostní opatření pod názvem: „Bezpečný návrat“. Hlavním úkolem zúčastněných policejních hlídek bylo zvýšit bezpečnost a plynulost silničního provozu v období, jež je spojené s koncem dovolených a následným návratem motoristů domů.

V průběhu výše uvedené akce policisté odhalili 39 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Z tohoto počtu přestupků bylo 14 případů protiprávního jednání spojeno s nevyhovujícím technickým stavem vozidla a 5 řidičů nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy. V dalších pěti případech řidiči telefonovali během jízdy.

Výsledkem uskutečněných dopravě bezpečnostních akcí bylo zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na celém teritoriu Olomouckého kraje.

por. Mgr. Michal Pižurin
1. 9. 2011

 

vytisknout  e-mailem