Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

ROADPOL „Alkohol a drogy“

KRAJ – Za dva dny zkontrolováno 1248 vozidel. 

V pátek 6. a 9. května probíhala v Pardubickém kraji další z dopravně bezpečnostních akcí zaměřená na řidiče ovlivněné alkoholickými nápoji a jinými návykovými látkami. Hlídky svůj zrak zaměřily i na hledané osoby, věci, drogy, zbraně, motorová vozidla a také na osoby, které se neoprávněně zdržují na území České republiky. Do akce se zapojili nejen policisté dopravní služby, ale též pořádkové policie, kteří zkontrolovali 1248 vozidel a odhalili 165 přestupků.

Nevyhovující technický stav vozidla kolegové zjistili ve 43 případech, rychlost porušilo 16 řidičů, 5 řidičů drželo hovorové zařízení a bezpečnostními pásy nebylo připoutáno 23 osob, v 11 případech jeli řidiči pod vlivem alkoholu, z nichž 4 tímto spáchali trestný čin a ve 2 případech řídili ovlivněni jinými návykovými látkami.

Nejvyšší hodnotu alkoholu v dechu měl řidič, který jel s vozidlem Škoda Superb mezi obcemi Ostrov a Lanškroun. Kolegové mu naměřili dechovou zkouškou 1,27 promile. Řidič, kterého kontrolovali policisté v obci Dolní Roveň, byl také pod vlivem alkoholu a nadýchal 1,09 promile. I v obci Orel řidič osobního vozidla nadýchal 1 promile. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky může být řidič potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Každý řidič jistě ví, že v České republice je uzákoněna nulová tolerance alkoholu pro všechny řidiče, tedy i cyklisty.

Odkaz na článek ROADPOL „PÁSY“ zde.

11. května 2022
por. Bc. Veronika Šmejkalová
policejní preventistka

Odkazy do noveho okna

1 Foto PČR (2)

1 Foto PČR (2) 

Detailní náhled

2 Foto PČR (3)

2 Foto PČR (3) 

Detailní náhled

3 Foto PČR (4)

3 Foto PČR (4) 

Detailní náhled

4 Foto PČR (5)

4 Foto PČR (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem