Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradli značkové zboží ve velkých obchodních domech

Bruntálští kriminalisté odhalili organizovanou skupinu přes majetkovou trestnou činnost 

Bruntálští kriminalisté odhalili organizovanou skupinu přes majetkovou trestnou činnost
Bruntálští kriminalisté realizovali během těchto dnů rozsáhlou policejní akci, která byla zaměřená na majetkovou trestnou činnost. Precizní prověřování této trestné činnosti probíhalo několik měsíců. Akce byla zaměřena na krádeže značkové oblečení ve velkých obchodních domech.
Během této akce policisté zadrželi pět podezřelých osob, poslední dvě v úterý 15.12.2009 v odpoledních hodinách.
Policejní komisař obvinil čtyři z nich (tři ženy a jednoho muže) ve věku od 27 do 38let z trestného činu krádeže, který měli spáchat v organizované skupině a způsobili značnou škodu, tedy jim hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let. Dva jsou stíhání vazebně a u dalších dvou je podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Počet obviněných zřejmě není konečný.
Policisté provedli domovní prohlídku a také prohlídku nebytových prostor a vozidla, při kterých zajistili značkové zboží za 400 tisíc Kč, ochranné čipy a věci sloužící ke krádežím.
Svého trestního jednání se obvinění měli dopouštět tím, že nejméně od roku 2003 do prosince 2009 v Olomouci, Opavě, Ostravě, Zlíně i jinde ve velkých nákupních centrech odcizovali značkové oblečení, obuv, kosmetiku a bižuterii. Krádeží se dopouštěli tím, že přijeli k předem vytipovanému nákupnímu centru. Někteří vešli do prodejny a tipovali zboží, které chtějí odcizit. Následně se telefonicky domluvili s další osobou, která přišla a zboží odcizila. V průběhu krádeží někteří spolupachatelé zabavovali prodavačky. Odcizené značkové zboží prodávali v Bruntále za poloviční cenu. Peníze si rozdělili a užili pro svou potřebu. Celková hodnota odcizených věcí může přesáhnout částku až přes 1 mil. Kč. Případná trestní odpovědnost dalších osob je předmětem dalšího šetření.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
foto z tiskovky-část zajištěných věcí.jpgfoto z tiskovky-část zajištěných věcí.jpg
foto z domovní prohlídky 2.jpgfoto z domovní prohlídky 2.jpg
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem