Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli značkové oblečení

TEPLICKO - Věci vynášeli ve speciálně upravené tašce; Vloupání se mu nepovedlo... 

Kradli značkové oblečení

     Až osmileté tresty odnětí svobody hrozí v krajním případě dvěma mužům, kteří kradli v době nouzového stavu v obchodech. Dva spolupachatelé ve věku 33 a 53 let jsou podezřelí, že před čtrnácti dny ukradli v teplickém obchodním centru značkovou pánskou bundu v hodnotě přes sedm tisíc korun, kterou pronesli ven ve speciálně upravené tašce.

     O několik dnů později v jiné prodejně odcizili pánské rifle v hodnotě tři a půl tisíc korun, zatímco starší v minulosti 15krát odsouzený muž měl zabavit prodavačku, jeho mladší komplic, který má za sebou tři odsouzení, pronesl kalhoty v upravené tašce ven z obchodu. Oba byli obviněni ze zločinu krádeže, zatímco mladší muž je stíhán na svobodě, jeho starší spolupachatel bude na soud čekat ve vazbě.

Vloupání se mu nepovedlo

     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu byl v uplynulých dnech obviněn 36letý muž, který je podezřelý, že chtěl v loňském roce vykrást teplické řeznictví. Podle získaných důkazů se měl pokusit podstavcem dopravní značky rozbít vstupní dveře do prodejny, vyrušil ho ale zaměstnanec a zloděj se dal na útěk. Policisté ustanovili totožnost podezřelého, kterým je v minulosti čtyřikrát odsouzený recidivista. U výslechu se k pokusu krádeže přiznal, trestně stíhán je na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do neobydleného domu. Z nemovitosti zmizela lednice a příbory, celková škoda byla vyčíslena přibližně na čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který hrozí pachateli vzhledem ke spáchání v době nouzového stavu až osmileté vězení.

22. října 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem