Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli z velkých obchodních domů

KARLOVARSKO – Při činu byli policisty dopadeni. 

Ze spáchání krádeží formou spolupachatelství byli karlovarskými kriminalisty obviněni dva muži z Mostu ve věku 18 a 19 let. Tohoto jednání se měli oba muži společně dopustit v době od 22.01.2014 do 05.02.2014, a to celkem ve čtyřech případech. Z obchodních domů v Karlových Varech, Pardubicích a Liberci tak měli odcizit různé spotřební zboží a elektroniku v celkové hodnotě předběžně odhadnuté na částku přesahující 100 tisíc korun.
 
V posledním případě dne 5. 2. 2014 měli opět v karlovarském obchodním domě odcizit zboží jako například různé elektro nářadí a elektroniku v celkové částce odhadnuté kolem 50 tisíc korun. Následně ale byli zadrženi policejní hlídkou a zboží bylo vráceno zpět do prodeje.
 
S 19letým mužem byly navíc zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se měl dopustit tím, že téhož dne řídil motorové osobní vozidlo i přesto, že mu byl Magistrátem města Most vysloven zákaz řízení.
 
Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který ho akceptoval. Na rozhodnutí soudu si oba obvinění počkají v policejní cele. V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody až na 5 let. Soudce okresního soudu v Karlových Varech návrh státního zástupce akceptoval a oba obviněné muže vzal do vazby, kam byli převezeni policejní eskortou.
 
nprap. Zuzana Týřová
07. 02. 2014

vytisknout  e-mailem