Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradli z kabelek peníze

Natankoval na cizí kartu, Policisté vypátrali tašku s penězi 

Natankoval na cizí kartu
Z trestného činu neoprávněného držení platební karty byl v těchto dnech obviněn 34letý muž. Toho se měl dopustit tím, že v květnu 2009 v souvislosti se svým bývalým zaměstnáním dostal do držení průhlednou složku, ve které se nacházela platební karta CCS s PINem, doklady k vozidlu a různé další věci jeho nyní již bývalého zaměstnavatele z Krnova. Dne 15.5.2009 provedl neoprávněný odběr pohonných hmot ve výši 1 430 Kč na čerpací stanici ve Frýdku, kde byl zachycen kamerovým systémem. Způsobená škoda činí celkem 3 200 Kč. Šetří SKPV OHK Bruntál.
 
Deset zatopených domů a chat v Bučávce
Včera 15.7.2009 ve 21,30 hodin se rozlil místní potok v Liptáni - Bučávce a došlo k zatopení nejméně 10 sklepů rodinných domků. Na místě zasahovali hasiči z Liptáně, Města Albrechtic a Krnova spolu s albrechtickými policisty. Ke zranění osob nedošlo.
 
Kradli z kabelek v kancelářích peněženky
Policisté v těchto dnech objasnili čtyři případy krádeží kabelek z kanceláří v Krnově, kterého se dopouštěli dva muži (35 a 26 let) z Opavy.  
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech jejich trestní stíhání pro trestné činy krádeže a neoprávněného držení platební karty. Toho se měli dopustit ve čtyřech případech tím, že v období od ledna do března 2009 na různých místech a v různých firmách v Krnově využili nepřítomnosti poškozených žen, když na chvíli odešly z kanceláří a neuzamkly dveře. Mladší obviněný hlídal na chodbě a starší vnikl dovnitř a odcizil z kabelek peněženky s doklady, platebními kartami a také bral i mobilní telefony, které měly majitelky odloženy na stolech. V jednom případě dokonce vybrali pomoci odcizené platební karty v bankomatech finanční hotovost ve výši přes 12 tisíc Kč. Svým jednáním způsobili škodu v celkové výši nejméně 54 tisíc Kč.
 
                                                                      
Policisté vypátrali tašku i s penězi
V odpoledních hodinách ve středu 15.7.2009 oznámil 59letý muž krnovským policistům, že procházel na ulici Opavská v Krnově před prodejnou zdravé výživy a v rukou měl tašky. Jedna z nich se mu zachytila o tažné zařízení projíždějícího vozidla Suzuki a řidič s ní odjel neznámo kam. K obsahu taštičky uvedl, že tam měl doklady, písemnosti, léky, telefon a finanční hotovost ve výši 30 tisíc a 1200 EUR. Krnovský policista vzhledem ke své osobní a místní znalosti auto vypátral a tašku i s veškerými věcmi předal majiteli.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem