Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli v supermarketech

LIBEREC - V průběhu včerejšího dne skončili na policejní služebně dva zloději, kteří byli v libereckých obchodech přistiženi při krádeži zboží. Protože nekradli poprvé, skončí oba u soudu. 

     Včera kolem 12.40 zadrželi pracovníci ostrahy obchodního domu Billa v ulici Na Rybníčku v Liberci 29 letého muže z Klatov, který se tu přes pokladnu snažil pod tričkem propašovat šišku uheráku v hodnotě 265 korun. Přivolaní policisté pak zjistili, že tohoto muže v říjnu 2012 Okresní soud v Děčíně už za krádeže  pravomocně odsoudil a odvezli ho na policejní služebnu, kde mu ve zkráceném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Ze zadržení ho propustili přibližně pět minut po 14. hodině.

     Muž si z toho nedělal těžkou hlavu a zamířil odtud rovnou do obchodního domu MY - Tesco  na Soukenném náměstí v Liberci, kde zkusil štěstí znovu. Bylo po 15. hodině, když si pod oblečení  ukryl  4 kusy čokolád značky Milka v celkové hodnotě 231 korun a u pokladny je nezaplatil. Ale i tentokrát měl smůlu a poté, co v prostoru pokladen nic netuše inicioval spuštění alarmu, zadrželi ho znovu.

     Podobně je na tom i 40 letý Liberečan, který se vydal krást do Obchodního centra Nisa v ulici České mládeže v Liberci.  Tady navštívil  prodejnu A3 SPORT a do speciálně upravené tašky si bez zaplacení  uložil dvě teplákové soupravy značky Adidas v celkové hodnotě 3 180 korun. V prostoru za pokladnami ho do příjezdu policistů zadržely samotné prodavačky. I on už byl v nedávné době za podobný delikt pravomocně odsouzen, a to v září 2013. Čeká ho proto další soud.

 

por. Bc. Ivana Baláková
3. ledna 2013

    

vytisknout  e-mailem