Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kradli v obchodním domě

Odcizil 11 optických myší 

Kradli v obchodním domě

     Terčem nenechavců se ve středu 18. června 2008 stal obchodní dům na Pilnáčkově ulici v Hradci Králové. V dopoledních hodinách tu čtyřiadvacetiletý muž z Hradce Králové odcizil jedenáct optických myší k počítači v celkové hodnotě 3.439 korun. V odpoledních hodinách pak osmnáctiletý mladý muž z Rychnovska odcizil drogistické zboží v hodnotě přesahující dva tisíce korun. Po projití pokladní zóny bez zaplacení byli oba muži zadrženi pracovníky ostrahy obchodního domu. Zboží jim bylo odebráno a nepoškozené vráceno zpět do prodeje. Ještě téhož dne proti nim policisté zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin krádeže, za který jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.

Krádež disků

     Z úterý na středu odcizil dosud neznámý pachatel na ulici Ivana Olbrachta v Hradci Králové ze zaparkovaného vozidla Peugeot čtyři lité disky včetně čtyř pneumatik. Majiteli tak způsobil  škodu ve výši 21 tisíc korun. Případ je šetřen pro podezření z trestného činu krádeže.V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Při vybírání zboží přišla o peněženku

     Včera v dopoledních hodinách v obchodě v centru města Hradce Králové využil neznámý pachatel okamžiku, kdy si osmadvacetiletá žena vybírala zboží a z kapsy korby dětského kočárku  jí odcizil peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí přesahující devět tisíc korun a platební kartou. Případ je kvalifikován jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného držení platební karty, kde trestní zákon stanoví trestní sazbu odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Jízda se jí nevyplatila

     V úterý 17. června 2008 v nočních hodinách se policistům podařilo na ulici Okružní v Hradci Králové zastavit ženu, která řídila osobní vozidlo Ford Sierra, přestože není držitelkou řidičského oprávnění. Policisté proti ní zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Dvaadvacetileté ženě z okresu Hradec Králové hrozí až roční vězení nebo peněžitý trest.

 

vytisknout  e-mailem