Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli v obchodním centru

LIBEREC - Byli chyceni a budou nést následky.  

Poněkud zkreslené představy o pořizování vánočních dárků měli zřejmě muž a žena, kteří byli v těchto dnech chyceni s kradeným zbožím v obchodním centru Forum.

Muž ve věku 40 let byl zadržen v pondělí večer poté, co "nakupoval" v prodejně H-M. Do tašky si uschoval čtyři mikiny, které stály více než tři tisíce korun a svetr za devět set korun. Zboží odnesl, aniž by ho zaplatil. Daleko se s ním ale nedostal, neboť před obchodním centrem ho krátce po krádeži zadrželi strážníci Městské policie. Následně přijela i policejní hlídka, která muže zadržela a zboží za více jak čtyři tisíce korun vrátila zpátky na prodejnu. Muž skončil v policejní cele. Policisté při prověřování v evidencích zjistili, že 40letého Liberečana již za obdobný čin odsoudil na základě trestního příkazu Okresní soud v Liberci, přičemž muž touto další krádeží porušil zkušební dobu stanovenou tímto příkazem, a to v délce pěti let. S ohledem na tuto nezanedbatelnou skutečnost mu bylo i přes způsobenou výši škody sděleno obvinění z přečinu krádeže. Muž se tak znovu dostane před soud, který rozhodne o výši a formě trestu.

Před soud bude postavena i další osoba, tentokrát žena ve věku 23 let. I ona navštívila o den později, tedy v úterý OC Forum. V prodejně C-A vzala dámský svetr a kalhoty, uložila vše do tašky, kterou měla s sebou a bez zastavení u pokladny prodejnu opouštěla. Ani ona ale neušla pozornosti ostrahy a byla zadržena. Následovalo předvedení mladé ženy na policejní oddělení, kde bylo zjištěno, že v roce 2008 byla již za podobné delikty odsouzena. Z tohoto důvodu nebyla také její krádež, při které vzala věci ze necelých šest set korun, kvalifikována jako přestupek, ale jako trestný čin. Mladá žena byla obviněna z přečinu krádeže a rovněž i v jejím případě musí soud rozhodnout, jakým způsobem bude potrestána.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
14. 12. 2011

vytisknout  e-mailem