Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v obchodech

TEPLICKO - Nenapravitelní recidivisté zase kradli; Prodával heroin; Ke krádeži nedošlo. 

Kradli v obchodech

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 40letý recidivista, který kradl v teplickém supermarketu. V minulosti 14krát odsouzený muž si pod triko schoval čokoládu za padesát korun a bez zaplacení prodejnu opustil. I přes nízkou škodu bylo jeho jednání s ohledem na pestrou trestní minulost kvalifikováno jako přečin, za který by mohl jít až na tři roky zpátky za mříže.

     Stejný trest hrozí i dalšímu recidivistovi, kterého předchozí tresty rozhodně nepřevychovaly. Sedmačtyřicetiletý muž, který má v rejstříku trestů 26 záznamů, ukradl v prodejně drogerie kosmetiku v hodnotě téměř 1900 korun, i on už si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu krádeže.

Prodával heroin

     Až pět let by mohl strávit za mřížemi sedmapadesátiletý muž, který v Dubí prodával drogy. Po několik měsíců zásoboval narkomany heroinem, policisté dealera obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, vyšetřován je na svobodě.

Ke krádeži nedošlo

     Koncem května se na teplické policisty obrátila žena, které během oslav zahájení lázeňské sezony zmizel z kabelky mobilní telefon, v jehož pouzdře měla navíc platební kartu. Na základě oznámení policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nakonec se ale ukázalo, že ke spáchání žádného protiprávního jednání nedošlo. Mobil totiž ženě vypadl v taxíku, ve kterém se vracela domů, a o několik týdnů později ho řidič objevil zapadlý v autě, když dělal hloubkový úklid. Poctivý taxikář telefon donesl policistům, kteří ho následně vrátili oznamovatelce, a protože se žádný trestný čin nestal, případ odložili.

27. června 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem