Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli pneumatiky, stavební materiál či alkohol

SOKOLOVSKO – Nyní jim hrozí až několikaleté vězení. 

Odcizili disky s pneumatikami
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou cizinců ve věku 42 a 58 let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže.
Dvojice cizinců měla v polovině dubna letošního roku přijet v dopoledních hodinách svým osobním automobilem na odstavnou plochu u vrakoviště na Sokolovsku. Následně měli jít k odstavenému vozidlu a z něj odmontovat čtyři hliníkové disky s pneumatikami. Ty poté naložili do svého automobilu a z místa odjeli. O dva týdny později se cizinci na vrakoviště vrátili a opět měli odcizit volně odložené čtyři hliníkové disky s pneumatikami. Svým jednáním měli způsobit škodu téměř devět tisíc korun.

Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let, neboť se krádeže dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.
 
Kradli v rozestavěném domě
Krádeže se měla dopustit také dvojice mužů ve věku 26 a 45 let. Ta měla v únoru minulého roku z rozestavěné hrubé stavby domu v Kraslicích odcizit několik rolí hydroizolace či propanbutanovou lahev. Svým jednáním měli muži způsobit škodu necelých šest tisíc korun.
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici mužů obvinili ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny hrozí pětačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Šestadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky tři, neboť se krádeže dopustil opakovaně.
 
Do sklepů nevnikl, tak odcizil alespoň boty
Dvacetiletý mladík měl na konci dubna letošního roku vniknout do chodby domu v Ostrově. Následně se měl pokoušet přes vstupní dveře vniknout do prostoru sklepních kójí, ovšem dveře se mu nepodařilo otevřít. Při odchodu z domu měl odcizit alespoň několik párů bot, které měli majitelé před dveřmi do bytu. Tím měl způsobit škodu zhruba tři tisíce korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého mladíka, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Vzhledem k tomu, že se krádeže dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, tak mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.
 
V obchodním domě kradl alkohol
Třiačtyřicetiletý muž měl několikrát krást v obchodním domě v Chebu. Od pondělí 13. července do neděle 19. července letošního roku měl chodit do obchodního domu a pokaždé něco odcizit. První den měl odcizit jednu lahev alkoholu, druhý den to byly už lahve tři. Celkově měl odcizit osm lahví alkoholu. V neděli si kromě lahve alkoholu měl vzít ještě žiletky, ale tentokrát byl za samoobslužnými pokladnami zastaven ostrahou prodejny. Svým jednáním měl společnosti způsobit škodu necelých pět tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
20. 7. 2020

vytisknout  e-mailem