Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kradli okapy

České Budějovice – Nezákonné jednání dvou mladíků z Českobudějovicka ( 20,21 ) neuniklo českobudějovickým kriminalistům 

Dvojici mladíků ( 20, 21 ) z Českobudějovicka, kteří společně , po předchozí vzájemné domluvě, odcizili v několika případech nejen v krajském městě měděné okapové svody, obvinil v těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru České Budějovice .
Kriminalisté zjistili, zadokumentovali a prokázali, že v současné době již obvinění mladíci společně odcizili v době od 15.04.2008 do 21.07. 2008 celkem v 10ti případech měděné okapové svody a to převážně na území krajského města, dále v obcích Nové Vráto, Boršov nad Vltavou a Srubec. Napáchali tak škody bezmála za 14.000 korun. Nezákonného jednání se dopustili i přes to, ačkoliv byli v průběhu uplynulých třech let pravomocně odsouzeni a potrestání za majetkovou trestnou činnost.
Kriminalisté dvojici mladíků zadrželi a předvedli na policejní služebnu. Následně se pod tíhou doznali k výše uvedené trestné činnosti. Byli proto obviněni z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, spáchaných formou spolupachatelství.

vytisknout  e-mailem