Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradli navigace ze zemědělské techniky . . . všichni jsou ve vazbě

KRAJ - Krajským kriminalistům se v těchto dnech podařilo rozkrýt skupinu cizinců, kteří mají na svém kontě více jak osmimiliónovou škodu. 

Krajští kriminalisté si mohou na svůj vrub připsat úspěch v podobě odhalení skupinky čtyř cizinců ve věku 33, 35, 41 a 47 let, kteří svými krádežemi způsobili nemalou škodu – přes osm miliónů korun.

Cizinci byli v hledáčku policistů minimálně od srpna letošního roku, kdy se začaly na různých místech Středočeského, Královéhradeckého a Pardubického kraje množit případy krádeží navigačních jednotek  s příslušenstvím  ze zemědělských strojů, zejména z traktorů  a kombajnů různých značek. Za tímto účelem vyráželi maskovaní pachatelé v nočních hodinách do objektů, kde byly zemědělské stroje zaparkovány. Foto_02

Kriminalisté zadokumentovali, že čtveřice cizinců má za dobu od srpna  do října  2021  na svědomí nejméně čtrnáct případů vloupání do různých zemědělských objektů  a  podařilo se jim odcizit  bezmála 80 kusů navigační techniky. Jednalo se zejména o monitory  a antény GPS navigací.

V současné době jsou již všichni muži ukrajinské národnosti obviněni z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Tomuto úkonu ale předcházelo jejich zadržení, které do detailu připravili a zrealizovali  kriminalisté s příslušníky středočeské zásahové jednotky. V jeden den tak zadrželi při jízdě autem všechny čtyři muže krátce po spáchání poslední  krádeže. Jednoho na území hlavního města Prahy, ostatní tři pak ve Vysokém Mýtě. Ve vozech zajistili policisté také navigace za zhruba jeden milión korun, které krátce předtím odcizili z několika traktorů.

Na všechny obviněné muže uvalil soudce vyšetřovací vazbu. Za nejzávažnější trestný čin krádeže se způsobenou značnou škodou jim hrozí v případě uznání viny před soudem  trest odnětí svobody  od dvou do osmi let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
28. října 2021



 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem