Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli naftu z kamionů

DĚČÍNSKO - Trojice mužů byla obviněna z krádeže a poškození cizí věci; Řídil i přes zákaz... 

Kradli naftu z kamionů

     Policisté ukončili vyšetřování několika případů krádeží pohonných hmot, ke kterým docházelo na přelomu loňského a letošního roku na různých místech v děčínském okrese. Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byli obviněni tři muži ve věku 19, 21 a 27 let. Nejstarší muž měl dvěma mladším spolupachatelům poskytovat hadici a kanystry, do kterých pak přečerpávali naftu z nádrží kamionů, do kterých se vloupávali. Za odcizenou naftu jim pak měl vyplácet peníze. Tímto způsobem v prosinci a lednu vykradli šest kamionů, z nádrže sedmého auta pak ukradl a naftu svému staršímu komplici prodal jen 21letý muž. Krádežemi pohonných hmot způsobili škodu přes čtyřicet tisíc korun a dalších asi šest tisíc stály výměny vypáčených víček nádrží. Všichni tři obvinění, kteří už se v minulosti dostali do křížku se zákonem, jsou stíháni na svobodě, v případě uznání viny jim hrozí až dvouleté tresty odnětí svobody.

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 29letý muž, kterého v úterý večer stavěla hlídka rumburských policistů. Řidič nerespektoval výzvy k zastavení vozidla a začal velkou rychlostí ujíždět. V ulici Na Poustce nezvládl řízení, dostal s vozidlem smyk a vyjel mimo pozemní komunikaci. Z místa se pak pokusil utéct, ale policisté ho chytili, při následné lustraci pak zjistili, že má soudem uložen trest spočívající v dvouletém zákazu řízení všech motorových vozidel. Po sdělení podezření z přečinu, za který může jít muž až na dva roky za mříže, byl propuštěn na svobodu.

Zloděj vzal jen pivo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Jílovém vloupal do zahradní chatky. V zahrádkářské kolonii vypáčil dveře do sklepního prostoru a z chatky odcizil dvě lahve a dvě plechovky piva. Škodu na zničených dveřích vyčíslil oznamovatel na dva a půl tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

9. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem