Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli na vrakovišti

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jeden z pachatelů skončil ve vazbě. 

Do vazby v neděli putoval pětatřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který má za sebou bohatou trestní minulost. Toho společně s jeho o čtyři roky mladším komplicem zadržela minulý týden ve čtvrtek uherskobrodská policejní hlídka poblíž autovrakoviště v obci Suchá Loz. Pachatelé zrovna do svého automobilu nakládali odcizené autosoučástky.

Krádeži předcházela příprava. Starší z mužů nejprve v brzkých ranních hodinách přelezl oplocení areálu, poté autovrakoviště prohlédl a následně si k plotu nachystal různé autodíly v hodnotě jednapadesát tisíc korun. V noci se pak na místo vrátil společně se svým známým. Opět přelezl oplocení a přehodil přes něj tři přichystané výfuky i s katalyzátory. Zrovna když muži nakládali do připraveného auta první z výfuků, přistihli je při tom policisté, kteří byli právě ve spojení s majitelem autovrakoviště. Ten zloděje sledoval prostřednictvím průmyslové kamery. Jakmile pachatelé policejní hlídku spatřili, dali se na útěk. Policisté je však po chvíli dopadli.

Hned na druhý den v pátek je uherskohradišťští kriminalisté z této krádeže obvinili. Zároveň předložili na okresní státní zastupitelství žádost o podání návrhu na vzetí pětatřicetiletého obviněného do vazby. Soudce na něj následně uvalil vazbu.  

Vzhledem k tomu, že se obvinění tohoto trestného činu dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí jim nyní za trestný čin krádež až osmileté vězení.

2. února 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem