Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli jako straky

TEPLICKO - Vykrádali sklepy i chaty, spolupachatelům hrozí až pět let za mřížemi a další zprávy. 

Kradli jako straky

     Policisté dopadli dvojici zlodějů, která na Teplicku páchala rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. Činorodější z dvojice byl 26letý muž, který má na svědomí nejméně 11 různých krádeží, ke třem z nich si pak přibral o pět let staršího komplice.

     Mladší muž obviněný z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci je podezřelý, že se od konce října do začátku prosince loňského roku vloupal do nejméně čtyř zahradních chat, ale vykradl i sklep, nebo stavební buňky. Bral vše, co mohl zpeněžit, od lahví archivního vína přes různé ruční a elektrické nářadí po jízdní kola.

     V lednu začal krást se starším spolupachatelem, jsou podezřelí, že vykradli zahradní chatku, sklep v Teplicích, ze kterého odcizili jízdní kolo a různé nářadí v celkové hodnotě přes šedesát tisíc korun, nebo prodejnu v Teplicích, ze které si odnesli tabákové výrobky za 60 tisíc korun. V polovině ledna pak mladší zloděj vykradl sám další sklep, ze kterého odcizil jízdní kolo.

     Zatímco starší muž je zatím stíhán na svobodě, mladší byl vzat do vazby, navíc jsou oba lapkové podle nově získaných poznatků podezřelí ještě z dalších krádeží, takže se jejich trestní stíhání pravděpodobně rozšíří. Oběma obviněným hrozí v případě uznání viny až pětileté tresty odnětí svobody.

Odcizený notebook

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v teplickém obchodním centru odcizil notebook. V jedné z prodejen v nestřeženém okamžiku odcizil vystavený notebook v hodnotě osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.

Zmizely součástky a nářadí

     Až dvouleté vězení hrozí neznámému zloději, který v katastru obce Světec vykradl stavební buňku. Odnesl si automobilové součástky, elektrické ruční nářadí a venku ještě odcizil přívěsný vozík. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na více jak 35 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

Krádež nafty

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci je podezřelý neznámý pachatel, který v Teplicích odcizil pohonné hmoty. V uplynulých dnech vnikl na oplocený pozemek, kde z nádrže odstaveného nákladního vozidla odcizil asi 150 litrů nafty, dalších 80 litrů nafty odčerpal ze stavebního stroje. K tomu ještě přibral sadu disků s letními pneumatikami, celková škoda byla vyčíslena na více jak 33 tisíc korun.

18. února 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem