Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli, co jim přišlo pod ruku

DĚČÍNSKO - Kriminalisté objasnili případy vloupání se škodou přes 380 tisíc; Do výkonu trestu se mu nechtělo... 

Profesionální práci odvedli kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Děčíně.  Podařilo se jim dopadnout tři podezřelé  osoby  a  objasnit tak celkem 8 případů vloupání, ke kterým došlo na různých místech v Děčíně února do srpna letošního roku.

Jednalo se o trojici mužů ve věku 32, 33 a 35 let.  Děčínští  kriminalisté zahájili trestí stíhání nejstaršího z nich a 35letého muže obvinili z přečinu krádeže. Dalším dvěma mladším podezřelým kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení. 

Podle kriminalistů měli  v Děčíně  páchat majetkovou trestnou činnost od února do začátku srpna letošního roku. Během této doby  mají na svědomí celkem 8 případů, při kterých se vloupali nebo neoprávněně vnikli,  v některých případech společně a někdy samostatně, do několika objektů, a to do domů, skladů firem, garáže, sklepní kóje, chatky, zahradního domku, ve kterých  následně kradli vše, co jim přišlo pod ruku. V objektech měli odcizit  různé vybavení, elektrické nářadí, jízdní kolo, elektrokolo, koloběžku, ale i motockyl, či alkohol.  Celková škoda, která byla jejich protiprávním jednáním způsobena a to jak krádežemi, tak poškozením, byla vyčíslena na částku přesahující 380 tisíc korun.

Policejní komisař podal v případě nejstaršího  obviněného  státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho  vzetí do vazby, byl totiž v minulosti  za obdobný skutek soudně trestán.  Soudce okresního soudu akceptoval podaný návrh a obviněného poslal do vazby, kde bude čekat na verdikt soudu.  Za přečin krádež mu hrozí v případě uznání viny u soudu až pětiletý trest odnětí svobody.   Dva mladší podezřelé muže  policisté v rámci zkráceného přípravného řízení postavili  do 48 hodin před soud, který jim uložil nepodmíněné tresty, které si již odpykávají ve věznici s ostrahou. 

Do výkonu trestu se mu nechtělo

    Nastoupit k výkonu trestu odnětí svobody se pravděpodobně nechtělo 27letému  muži z Českolipska. Do věznice ho dodala teprve až hlídka českokamenických policistů, která muže  ve středu 6. září  v podvečer  vypátrala  při výkonu služby v Kerharticích. Provedenou lustrací policisté  zjistili, že je na něj okresním soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muže policisté omezili na osobní svobodě, provedli s ním všechny potřebné úkony a ještě týž den jeho další cesta vedla do vazební věznice, kam jej policisté na základě uvedeného příkazu soudu eskortovali.

Děčín  7. září  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem