Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kradli, co jim přišlo pod ruce

JIČÍNSKO – Kriminalisté obvinili 3 muže a 1 ženu. 

Jičínským kriminalistům se podařilo objasnit sérii majetkové trestné činnosti, ke které mělo docházet od září roku 2023 do současné doby na Jičínsku. V souvislosti s tímto případem policisté zadrželi muže ve věku 41 a ženu ve věku 34 let a zajistili další dva muže (38 a 48 let), proti kterým zahájili trestní stíhání.

majetková TČ Jičínskomajetková TČ JičínskoŽenu kriminalisté obvinili z přečinů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Žena, kterou policisté viní z nejméně 10 skutků, se měla buď sama, nebo formou spolupachatelství společně s ostatními muži, převážně však s 41letým mužem, vloupat nejčastěji do chat a chalup na území Jičínska. Odtud kradla vše, co ji přišlo pod ruku, a to jak věci pro svoji potřebu (např. oblečení, alkohol, potraviny), tak ty co mohla zpeněžit (jako např. nářadí, propanbutanové láhve, autopříslušenství).

Nejbližšímu spolupachateli obviněné (41letému muži) kriminalisté dávají za vinu celkem 7 skutků, a je obviněn z přečinů krádež a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  Mimo skutků spáchaných společně s obviněnou měl ukrást během února 2024 v Hořicích elektrokoloběžku.

majetková TČ Jičínskomajetková TČ JičínskoTato dvojice již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzena. Žena byla propuštěna z výkonu trestu koncem října roku 2021, muž je podmíněně odsouzen dokonce až do listopadu 2025. Nyní jim hrozí až 5letý pobyt za mřížemi a jsou stíhání vazebně.

Nejmladší z mužů měl během února obdržet od 41letého muže zřejmě kradené klíče od automobilu značky Ford, které měl poté v obci Staré Místo odcizit a společně s 34letou ženou a 41letým mužem odjet do Mladé Boleslavi a dál do Liberce, kde vozidlo prodali dosud neznámé osobě. Následnou lustrací policisté zjistili, že 38letý muž řídil automobil i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, který má platný až do srpna roku 2026. Proto si tento muž vyslechl obvinění z přečinu krádež spáchaného ve spolupachatelství a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu až 3letý nepodmíněný trest. Nejstarší z mužů je obviněn z přečinu krádež spáchaného ve spolupachatelství a hrozí mu trest odnětí svobody v délce až 2 let. Tato dvojice mužů je stíhána na svobodě.

Celková škoda, kterou čtveřice svým jednáním způsobila, přesahuje 160 tisíc korun.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
19.4.2024

Odkazy do noveho okna

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

majetková TČ Jičínsko

majetková TČ Jičínsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem