Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli bundy a peřiny

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté dostihli auto plné zlodějů a čerstvě ukradených bund.  

 

Prodavačka z obchodu s textilem v nákupním centru ve Starém Městě si ve středu 18. ledna po půl šesté večer všimla podezřelé skupinky pěti lidí u osobního auta, kteří krátce nato z parkoviště odjeli. Poznamenala si registrační značku auta a ihned svůj poznatek zavolala na linku 158. Operační důstojník si převzal všechny potřebné informace a okamžitě vyhlásil pátrání po autě a jeho podezřelé osádce. Hlídky v Hradišti, ale i okolí se zaměřily na popsané auto.

Dopravní policisté přijíždějící z Kunovic do Hradiště popsaný modrý ford uviděli jet v protisměru. Rozjeli se za ním a na benzinové stanici ho se zapnutými majáky zastavili. Policisté vyzvali řidiče, jehož doklady k řízení byly v pořádku, k otevření kufru auta. Řidič otevřel zavazadlový prostor: byl plný nových sportovních bund a přikrývek. Bundy byly dokonce natolik nové, že na nich byly ještě cenovky. A byly dokonce ještě tak moc „nové“, že na nich byly i připevněné bezpečnostní čipy. Neznamená to ale, že by prodavačky zapomněly čipy ze dvanácti bund a dvou balení přikrývek odstranit a poctiví zákazníci jen zapomněli zaplatit a prošli bezpečnostním rámem bez houkání alarmu. Prodavačky si totiž ani nevšimly, že by někdo zboží odnášel. A osádka auta také nebyli poctiví zákazníci. Zboží vynesli ze dvou prodejen ve Starém Městě ve speciálně upraveném batohu a nákupní tašce, která obsahovala upravenou krabici obalenou vánočním dárkovým papírem.

Policisté v autě zajistili zboží okolo čtyřiceti tisíc korun. Celou osádku, kterou tvořili čtyři muži ve věku od jednatřiceti do padesáti let a jednačtyřicetiletá žena, všichni z Brna, policisté zadrželi a umístili do policejních cel. Zadržené osoby jsou podezřelé ze spáchání trestného činu krádeže a ze zákona hrozí některým z nich až dva roky vězení, dalším pak o rok více, protože byli za krádež v posledních třech letech trestáni.


 

19. leden 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 zajistene kradene bundy

1 zajistene kradene bundy  

Detailní náhled

2 zajistene kradene bundy

2 zajistene kradene bundy  

Detailní náhled

3 zajistene kradene bundy

3 zajistene kradene bundy  

Detailní náhled

4 zajistene kradene bundy

4 zajistene kradene bundy  

Detailní náhled

5 zajistene kradene bundy

5 zajistene kradene bundy  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem