Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli a vyhrožovali ostraze

LIBEREC - Před policejní hlídkou již neujeli 

Krádeže v obchodech nejsou v poslední době pro majitele obchodů ani prodavače žádným překvapením. Vždy se liší v množství odcizeného zboží a způsobu provedení krádeže.
Pracovníci sportovního obchodu v Liberci v Sousedské ulici se v úterý 18. října setkali s krádeží, která se těm z poslední doby vymyká v mnoha směrech. Dvojice pachatelů ( 21-letá žena a 29-letý muž ) oba s trvalým bydlištěm v Jablonci n.N., společně v obchodě ukradli různé druhy sportovního oblečení. Kradené zboží pronesli za pokladnu, kde byli zadrženi pracovníkem bezpečnostní služby. Stihli vydat část odcizených věcí, když jim na pomoc z parkoviště přiběhl 24-letý kamarád. Dvojici zlodějů vyburcoval k útěku, kdy slovně vyhrožoval pracovníkovi bezpečnostní služby. Po vylomení vstupních dveří prodejny nasedli všichni do čekajícího vozidla značky VW a chtěli odjet pryč. Byli však zadrženi policejní hlídkou a namísto domů putovali všichni na policejní služebnu.
Jistým vysvětlením podivného chování těchto lidí byl nález narkosáčků, které byly při prohlídce nalezeny ve vozidle.
Policisté Obvodního oddělení Vápenka případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů ,,krádeže“, ,,poškození cizí věci“, ,,přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů“, ,,nebezpečného vyhrožování“ a ,,výtržnictví“, za což pachatelům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

ppor.Mgr.Ludmila Knopová
20.10.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem