Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl ze školského zařízení

ZLÍNSKO: Daleko neutekl. 

Ve vazbě skončil včera odpoledne pětatřicetiletý muž z Přerova, který v neděli odpoledne vlezl oknem do budovy jednoho ze školských zařízení ve Zlíně, odkud odcizil různé předměty v hodnotě více než třicet tisíc korun. Strážníci muže krátce po činu zadrželi a přivolali policisty. Muž po pár dnech v cele a na záchytce skončil ve vazební věznici.

Oznámení o pravděpodobném vloupání do budovy v centru Zlína přijal operační důstojník v neděli odpoledne od strážníků Městské policie Zlín, kteří muže podezřelého z vloupání krátce po činu poblíž místa zadrželi. U sebe měl některé z odcizených věcí, zbytek předmětů před příjezdem hlídky odhodil na vedlejší pozemek. Dokonce se snažil strážníkům utéct.

Policisté, kteří přijeli na místo, si muže převzali a kvůli jeho silné opilosti ho po prohlídce lékařem převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži, odkud po vystřízlivění putoval do policejní cely.

Recidivista má v rejstříku trestů celkem 18 záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen v srpnu letošního roku. Trest, který si měl odpykat, mu byl podmíněně odložen na dobu dvou let. Jenom v letošním roce ho pro různé krádeže prověřovali policisté v Přerově a ve Zlíně celkem pětkrát.

Muž si po nezbytných procesních úkonech vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože měl navíc od konce srpna soudem stanovený zákaz pobytu ve Zlíně, který porušil. Ke krádeži se přiznal. Stíhaný je vazebně. V případě odsouzení mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

9. září 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem