Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl výzdobu a ukájel se na veřejnosti

MOSTECKO - Čelí podezření z výtržnictví a navíc i krádeže; Policisté zadrželi zloděje v cizí garáži; Přes nesouhlas vnikl do cizího bytu. 

Kradl vánoční dekorace a uspokojoval se na veřejnosti
Hamerští policisté v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a krádeže 33letému muži z Litvínova. Skutky, které má mít Litvínovan na svědomí, se datují do prosince loňského roku. V tomto měsíci byl na veřejně přístupných místech opakovaně přistižen při obnažování a uspokojování se před zraky náhodných žen. Muž si pro tento účel vybral společné prostory domu i místa venku. Kromě toho ho policisté viní z pěti krádeží vánočních dekorací, které stihl během jedné noci o vánočním svátku. Údajně obcházel různá místa v Litvínově a bral, co se mu líbilo. Věci dle svého vyjádření chtěl prodat. Zpeněžit prý stihl pouze vánočního soba, za kterého si měl koupit potraviny. Do střetu se zákonem se Litvínovan dostal již v minulosti, v uplynulých letech si vyslechl několik rozsudků kvůli majetkovým deliktům. V případě uznání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Věc je nadále v šetření ve zkráceném přípravném řízení.

Vlezl do garáže, na místě ho zadrželi policisté
Včera si od obrnických policistů převzal 33letý Mostečan sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže a pokusu tohoto trestného činu. To vyplynulo z jeho zadržení policisty hlídkové služby přímo na místě činu, v garáži na Mostecku, kam v pondělí večer násilím vnikl. Podle strážců zákona měla jeho návštěva v cizí garáži zcela zřejmý účel, něco zcizit. K odnesení tam již měl mít Mostečan připravený zahradní gril. Předběžná škoda byla vyčíslena na tisíc korun. Přitěžujícím faktem je, že ve výčtu jeho trestní minulosti již bylo vydáno několik pravomocných rozsudků za obdobnou trestnou činnost.

Přes nesouhlas vnikl do cizího bytu
Z trestných činů nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody viní hamerští policisté 31letého muže z Mostu. Ten měl dle policejního protokolu ve druhé polovině prosince přes nesouhlas majitelky vniknout do bytu, vulgárně ji urážet a navíc jí i vyhrožovat. Důvodem měl být údajně spor, který se měl týkat jeho nezletilého dítěte. Sdělení podezření z uvedených trestných činů si Mostečan od policistů převzal v těchto dnech. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.


por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
19, ledna 2022

vytisknout  e-mailem