Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

CHEBSKO – Skončil ve vazbě a nyní mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a třiadvacetiletého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný měl totiž nejdříve dne 6. 6. 2019 navštívit pneuservis svého rodinného příbuzného v Chebu, kde měl nakonec odcizit volně odložené klíče od osobního automobilu značky Mazda, který byl majiteli servisu svěřen do opravy. S tímto vozidlem měl poté třiadvacetiletý muž odjet a bez souhlasu majitele ho měl několik hodin užívat při stěhování svého známého.

O den později měl v brzkých ranních hodinách poničit vstupní dveře a poté vniknout do jedné z restaurací v Chebu. Tam měl odcizit televizor, notebook, několik krabiček cigaret, několik lahví alkoholu a řadu další drobné elektroniky. Odcizené věci měl třiadvacetiletý muž naložit do svého přistaveného osobního automobilu, kterým je měl odvézt do svého bydliště. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 32 tisíc korun.

Následně měl obviněný muž se svým vozidlem ještě několik hodit jezdit v ulicích Chebu a také v jeho okolí, a to i přesto, že má vysloven zákaz spočívající v řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2020.

Po důkladném šetření policisté třiadvacetiletého muže zadrželi. Po provedených úkonech kriminalisté státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté poslal soudce do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech již pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
14. 6. 2019

vytisknout  e-mailem