Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl ve skladu, večerce, garáži a autoservisu

MOSTECKO - Recidivista kradl nářadí a peníze, prodával i drogy, skončil ve vazbě; Chtěl do bytu bývalky. 

Mostečan ve věku 34 let má mít na svědomí čtyři případy krádeží i prodej drog.
Na sídlišti Výsluní v Mostě se měl dle zjištění policistů násilím vloupat nad ránem do jedné prodejny potraviny, ze které měl odcizit osm lahví vodky a několik tisíc korun. Poškozený  majitel vyčíslil škodu na částku 9 600 korun.
Ve starší zástavbě města Mostu měl za užití nářadí vniknout do uzamčené garáže, o které věděl, komu patří. Z ní měl odcizit drahé stavební nářadí v hodnotě 136 tisíc korun. To nebylo policií zajištěno. Obviněný ho údajně prodal neznámé osobě.
Litvínovští policisté objasnili krádež věcí ze skladu firmy v Záluží. Podle nich měl Mostečan vniknout do jedné budovy, kde měl vypáčit dveře u skladu a z něj měl odcizit nářadí za 19 tisíc korun. Nářadí odvezl do Mostu, kde si ho uschoval u své známé. Část lupu byla policisty zajištěna. Muž ve firmě, odkud měl nářadí odcizit, pracoval. Do areálu přijel navíc firemním autem, ačkoli neměl souhlas majitele k řízení vozidla.
Na poslední trestnou výpravu vyrazil koncem června, kdy ve večerním čase u jednoho mosteckého autoservisu překonal uzamčené dveře. Následně vstoupil do objektu a uvnitř měl odcizit trezor s finanční hotovostí, motorovou pilu, klíče od auta, notebook a další věci, vše v hodnotě 159 tisíc korun. Trezor prý vyhodil, některé nářadí prodal.

Už v minulosti byl za krádež odsouzen a trest vykonal předloni. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného užívání cizí věci. Za tato jednání mu může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.
S ohledem na skutečnost, že muž byl již za majetkové delikty několikrát soudně trestaný, v páchání trestné činnosti pokračuje i nadále a je důvodná obava, že krást nepřestane, vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. Státní zástupce podnět policie podpořil a soudu podal návrh na vazební stíhání. Muž byl do vazby z rozhodnutí soudu policií předán.

Obviněný je stíhán i pro drogovou kriminalitu a čelí obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů TOXI týmu měl letos obstarat a poskytnout nejméně ve třech případech jiným osobám metamfetamin.

Hlídka na ulici zadržela muže, který měl být již ve vězení
Policisté mostecké hlídkové služby v rámci výkonu služby při pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách si tento týden v odpoledních hodinách všimli na jedné mostecké ulici muže, kterého zastavili kvůli podezření, že jde o hledanou osobu. Provedeným šetřením na místě hlídka zjistila, že na muže vydal okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž si výzvu k nástupu trestu převzal v polovině června a nastoupit do vězení měl do konce června, což bez vážného důvodu neučinil. Muž byl omezen na svobodě a následně téhož dne byl eskortován do vězeňského zařízení. Mostečan je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mermomocí chtěl do bytu své bývalky
Obrničtí policisté předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení 29letému muži z Mostu. Ten měl začátkem července ve večerních hodinách v jedné obci na Mostecku po neúspěšném bouchání na dveře do bytu své bývalé přítelkyně, vylézt na balkón v prvním patře a poté se pokusil vniknout do bytu, což se mu nepodařilo. Následně se odebral znovu před bytové dveře, kde opět bouchal. Dveře mu otevřela příbuzná poškozené. Muž měl bez svolení vniknout do bytu, který prošel a poté ho opustil.

nprap. Ludmila Světláková
Most 14. července 2021

vytisknout  e-mailem