Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl vášnivý čtenář?

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Vloupání do schránek s tiskovinami na Českolipsku

     Vášnivým čtenářem, posluchačem a divákem je zřejmě neznámý poberta, který se v noci z úterka na středu vloupal do dvou úložných schránek u trafiky v Mimoni na Českolipsku. Z beden odcizil tiskoviny, CD a DVD v hodnotě 4 600 korun. Další tisícikorunovou škodu způsobil poškozením. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže.

Krádež skútru v Ústí n. L.

     Nepříjemné překvapení čekalo ve středu ráno na majitele silničního skútru v Ústí nad Labem. Místo, na kterém motorku v úterý večer zaparkoval, bylo prázdné. Neznámý zloděj odcizil skútr z parkoviště u domu v Neštěmicích a poškozenému tak způsobil škodu 20 tisíc korun. Po pachateli i skútru policisté pátrají.

Vloupání do domu v Děčíně

     Rodinný dům v Děčíně 7 navštívil v úterý během odpoledních hodin zatím neznámý pachatel. Po násilném vniknutí si z domu odnesl finanční hotovost a plynovou zbraň. Majiteli způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do automobilu v Teplicích

     Plastový kufr s příklepovou vrtačkou a dalším nářadím v hodnotě přes 20 tisíc korun postrádá od středečního rána majitel vozidla Renault. Auto s nářadím, které bylo zaparkované u panelového domu v Teplicích, přilákalo pozornost neznámého nenechavce ve středu nad ránem. Při vloupání došlo navíc k poškození vozu a celková škoda tak činí téměř 23 tisíce korun.

Dopravní nehodovost

     V úterý vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 45 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 9 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 590 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 11 případech. V 10 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost a v 6 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu byli 2 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 4, DC – 8, CV – 4, JN - 3, LB – 4, LT - 3, LN – 4, MO - 4, TP - 2, UL – 8, dálniční odd. - 1.

vytisknout  e-mailem