Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradl v domcích starších žen

PRAHA VENKOV-JIH – Kriminalisté z územního odboru objasnili tři případy trestné činnosti páchané na seniorech z počátku letošního roku 

Počátkem letošního února zadrželi kriminalisté třiačtyřicetiletého muže, který bez vědomí majitelek vnikal na oplocené pozemky a následně i do rodinných domků ve dvou obcích na okrese Praha - západ.
Prvních případů se dopustil v časných dopoledních hodinách ve středu 20. ledna. V obci Slapy přelezl drátěné oplocení pozemku rodinného domu osmdesátileté ženy, kde se volně pohyboval a posléze na protější straně pozemku přelezl znovu plot, čímž se dostal na pozemek sousední nemovitosti. Osmaosmdesátiletá seniorka v této době ponechala neuzamčené dveře, kdy se věnovala krmení drůbeže. V nestřeženém okamžiku se pachateli podařilo proklouznout do domku, který prohledal a následně z něj odcizil zlaté šperky, peněženky a finanční hotovost.
Obdobným způsobem a téměř za stejných okolností se dostal do domu třiaosmdesátileté ženy ze Lhoty u Dolních Břežan v dopoledních hodinách 22. ledna. I zde v nestřeženém okamžiku vnikl do jejího domku, který prohledal a následně z něj odcizil osobní doklady a finanční hotovost. Nezvaný host si z obou nemovitostí odnesl lup téměř za šedesát tisíc korun.
Kriminalisté se uvedeným případům intenzivně věnovali, kdy při prováděných šetřeních prověřovali všechny získané informace. Díky jejich trpělivosti, ale především vhodně zvolené taktice při prošetřování obou případů, se jim nakonec podařilo nalézt takové poznatky, které je dovedly na stopu pachatele a k jeho následnému zadržení.
Třiačtyřicetiletému muži teď hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, neboť se svým protiprávním jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
8. března 2016

vytisknout  e-mailem