Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl to, co někdo vyhodil

LOUNSKO – Kradl odpad; I v tak těžké době nepomáhá. 

Kradl odpad

Počátkem srpna policisté na Lounsku přijali oznámení o podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Neznámý pachatel měl vniknout do areálu sběrny druhotných surovin v Lounech a odcizit tam celkem šest kusů nefunkčních autobaterií o celkové váze 120 kg. Tento silák se zřejmě unavil, neboť dvě autobaterie ponechal za plotem areálu.

Policisté po osobě pátrali a zjistili, že se měl tohoto činu dopustit 59letý muž z Rakovníka.  Dotyčný se policistům přiznal a uvedl, že jeho hnacím motorem byl nedostatek peněz. Vzniklou škodu firma vyčíslila předběžně na 700 Kč. Krádeže se měl podezřelý dopustit i přesto, že byl už potrestán rozsudkem Okresního soudu v Lounech za obdobnou majetkovou trestnou činnost. Nenapravitelnému muži policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže vloupáním. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu nyní hrozí trest odnětí svobody až ve výši tří let.

I v tak těžké době nepomáhá

Lounští kriminalisté obvinili 33letého muže z Teplic, který od roku 2021 neplatí výživné na své nezletilé dítě i přesto, že mu byla tato povinnost uložena ze zákona a stanovena rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Muž na výživném dluží za uvedené období bezmála 24 tisíc korun. Kvůli tomu nyní čelí trestnímu stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. Pokud bude jeho vina prokázána, hrozí mu podle zákona trest odnětí svobody až na jeden rok.

26. srpna 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem