Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl rybí kozervy a kosmetiku

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

Zlínští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež třicetiletému muži ze Zlína, který v celkem devíti případech od dubna do července odcizil z různých prodejen ve Zlíně zboží za patnáct tisíc korun. Za krádež mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Stíhaný je vazebně.

Desetkrát trestaný recidivista je zřejmě milovníkem ryb, který je navíc velmi čistotný. Ve třech prodejnách totiž ukradl několik konzerv tuňáků a v dalších čtyřech drogeriích potom odcizil pánské parfémy, gely na vlasy, holicí strojky a další hygienické potřeby.  Všechny věci, které mínil odcizit, si v prodejnách uschoval do batohu nebo pod oblečení a z prodejen bez zaplacení odešel. V jednom případě odcizil z chodby bytového domu značkovou obuv v ceně 1200 korun a v dalším zase využil nepozornosti obsluhy baru ve Zlíně, odkud odcizil tisíc korun a mobilní telefon.

Muž se k většině krádeží přiznal, po jeho poslední krádeži ho minulý týden v centru Zlína zadrželi policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Soudce akceptoval návrh státní zástupkyně a muže poslal do vazby vzhledem k tomu, že reálně hrozilo, že bude v trestné činnosti pokračovat.

30. července 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem