Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl pokaždé stejně

LOUNSKO - Recidivista byl obviněn; Opilá jízda skončila nárazem do obrubníku. 

Stejný způsob používal podle kriminalistů při krádežích 38letý muž. Tento recidivista měl v různých obchodech v Žatci odcizit cigarety v celkové hodnotě přesahující pět tisíc korun. Policisté v průběhu května a června přijali čtyři oznámení o krádeži cigaret, kterých se dopustil neznámý pachatel v prodejnách tabáku a na čerpací stanici. Dotyčný vždy přišel do obchodu, kde odvedl pozornost prodavačky, čehož pak využil a utekl i s větším množstvím cigaret, aniž by za ně zaplatil.

Policisté šetřením zjistili, že všech krádeží se měl dopustit právě zmíněný recidivista, který byl pro majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen. Vyšetřovatel včera zahájil trestní stíhání dotyčného pro trestný čin krádeže, za jehož spáchání ho soud v případě uznání viny může poslat až na tři roky za mříže.

 

 

Opilá jízda skončila nárazem do obrubníku

Havárií skončila v sobotu odpoledne v Žatci jízda 44letého cizince, který projížděl ulicí Nákladní. Dotyčný usedl za volant pod vlivem alkoholu a zřejmě i proto jeho jízda skončila předčasně. Při průjezdu zatáčkou totiž nezvládl řízení a najel na betonový obrubník. Tím došlo k poškození spodní motorové části vozidla, které se stalo nepojízdným. Policisté provedli na místě s řidičem dechové zkoušky, které ukázaly hodnoty přes 1,5 promile alkoholu. Při kolizi nebyl naštěstí nikdo zraněn, škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun.

V důsledku svého jednání čelí muž podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu by mohl být potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 22. června 2021

vytisknout  e-mailem