Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl opakovaně

KARLOVARSKO – Teď mu hrozí až tříletý trest vězení. 

O tom, že krást se nevyplácí, se přesvědčil 27letý muž ze Sokolova. Karlovarští kriminalisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež.

Takového jednání se měl dopustit hned ve dvou případech. V prvním případě se podezřelý muž dopustil takového trestného činu tím, že začátkem srpna tohoto roku násilím vnikl s dalším pachatelem do automatu ruční myčky v prostorách čerpací stanice. Následně z něj měl odcizit dvě petlice se zámkem a dvě pokladničky s finanční hotovostí v mincích různých hodnot ve výši kolem 5 tisíc korun. Majiteli dle odborného vyjádření způsobil škodu ve výši kolem 16 tisíc korun.

V druhém případě se měl sám v polovině září v ranních hodinách vloupat do zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Opel v Karlových Varech. Po rozbití okna dveří vnikl do vnitřních prostor vozu a následně z něj odcizit zde zanechaný batoh s drobnými věcmi.

V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem. V posledních třech letech byl za stejný trestný čin odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových varech. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
16. 9. 2019

vytisknout  e-mailem